Bivirkninger forbundet med nikotintyggegummi


Hva er nikotin og hvordan påvirker det kroppen?
Nikotin er et stoff som endrer visse kjemikalier i hjernen som påvirker humør og følelser. Det fører også til at pulsen øker og at kroppen produserer mer adrenalin.
Dette skjer fort, bare syv sekunder etter et drag av en sigarett har nikotinen nådd hjernen og begynt å virke på kroppen. Nikotin er et meget kraftig stoff, og en overdose kan være svært helseskadelig, og til og med dødelig. Derfor er det viktig å huske at man ikke bør røyke i tillegg når man bruker nikotinerstatningprodukter. Røyker man i tillegg til bruk av nikontinerstatning kan dette ha svært alvorlige bivirkninger.

Bivirkninger
Det er viktig å være klar over at alvorlige bivirkninger kan oppstå ved bruk av nikotinerstatning. Noen kan også få allergiske reaksjoner av slike produkter. Symptomer på allergiske reaksjoner inkluderer tungpustethet, snøring i halsen, hevelser i ansikt, tunge eller lepper, og elveblest. Andre alvorlige bivirkninger inkluderer brystsmerter eller uregelmessig hjertefrekvens.
Bruk av nikotintyggegummi kan også føre til nedsatt smakssans, forstoppelse, hodepine og hoste. Dersom du opplever noen av disse symptomene bør du slutte å bruke produktet umiddelbart og kontakte lege.

Bruk av nikotintyggegummi og andre nikotinerstatninger kan være til god hjelp når du forsøker å slutte å røyke. På grunn av mulige bivirkninger og allergi bør du imidlertid alltid rådføre deg med farmasøyt eller lege. Vær alltid bevisst på eventuelle kroppslige reaksjoner når du bruker nikotintyggegummi og husk at nikotin er et kraftig stoff og alle produkter som inneholder nikotin potensielt kan føre til alvorlige bivirkninger.