Røykeslutt påvirker blodsukkeret

De første dagene etter røykeslutt vil blodsukkeret synke betraktelig. Man kan da oppleve svimmelhet, konsentrasjonsvansker, tretthet, og andre symptomer knyttet til lavt blodsukker. Dessuten vil man oppleve et sug etter søt mat. Dette er noe av grunnen til at mange legger på seg når de slutter å røyke

Nikotin har en sentralstimulerende effekt som påvirker blodetsukkernivået. Sigaretter fører til at kroppen frigir egne lagre av sukker og fett veldig raskt.
Dersom du bruker mat for å heve blodsukkernivået er dette en langsom prosess. Det tar ca. 20 minutter fra du tygger og svelge maten til den slippes ut i blodstrømmen. Sigaretter hever blodsukkeret i løpet av sekunder
Fråtsing i forbindelse med røykeslutt er derfor en vanlig reaksjon på lavere blodsukker som følge av nikotinavvenning.

Når du brått slutter å røyke vil kroppen trenge litt tid for å tilpasse seg siden den ikke har fungert normalt over så lang tid. Dersom man ikke kompenserer med å overspise, vil det ta ca. tre dager til kroppen klarer å regulere blodsukkeret som normalt.
For å minimere de verste svingningene i blodsukkeret de første dagene kan man drikke saft eller juice med jevne mellomrom gjennom dagen. Spredd utover dagen vil dette være med på å jevne ut de verste svingningene.
Det er viktig å være bevisst på dette fenomenet med blodsukker og nikotin dersom man vil unngå å legge på seg ved røykeslutt.